Ljetna škola

Ljetna škola

Ljetna škola za ukrajinski jezik i kulturu, specifičan je oblik odgojno-obrazovne djelatnosti, organiziran za djecu i mladež ukrajinske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj u starosti od 7 do 18 godina . Cilj ove škole je očuvanje nacionalnog identiteta ukrajinske nacionalne manjine u Hrvatskoj, a postiže se kroz razvijanje pozitivnih osjećaja i sklonosti prema vlastitoj nacionalnoj kulturi i porijeklu, kako bi polaznici škole i izvan obrazovnog sustava stekli znanje i vještine u skladu sa svojim interesima.

Ukrajinska zajednica RH po pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH u Rogoznici od 06.do 14. srpnja 2022 organizira Ljetnu školu za ukrajinski jezik i kulturu za djecu osnovnoškolskog uzrasta (I. skupina polaznika) te od 01.do 09. kolovoza 2022. za djecu srednjoškolskog uzrasta (II. skupina polaznika). Na ovogodišnju Ljetnu školu prijavilo se 116 djece .
Participacija za svakog polaznika Ljetne škole ove godine iznosi 400 kuna .
Djeca trebaju ponijeti zdravstvene i osobne iskaznice, a roditelji su dužni informirati organizatora boluje li dijete od neke bolesti i konzumira li lijekove.
Organizator pod potrebnu opremu za nastavu i program preporuča polaznicima Ljetne škole ponijeti:
pernicu(olovke, drvene bojice, gumice, škarice);
1bilježnicu;
vyšyvanku (vezenu košulju), bijelu košulju ili bijelu majicu za nastup;
tenisice za sate folklora i tjelovježbu.

Ostalo potrebno za 8 dana boravka u Ljetnoj školi:

Ručnici za plažu i 2 za osobnu higijenu;
Pribor za osobnu higijenu;
Kupaći kostim, zaštitna krema za sunčanje;
Kratke hlačice, majice, čarape, donje rublje, papuče.
Za prvu skupinu polaznika Svečani završni koncert održat će se u Odmaralištu Gradskog društva crvenog križa Županja u Rogoznici 13.07.2022 u 20 sati, a za drugu skupinu završni koncert održat će se 08.08.2022.
Sve ostale potrebne informacije kao i terminime polaska autobusa organizator će izravno pružiti prijavljenim polaznicima.