ODRŽANA 16. SREDIŠNJA MANIFESTACIJA UKRAJINACA REPUBLIKE HRVATSKE


Ukrajinska zajednica Republike Hrvatske i Ukrajinsko kulturno- prosvjetno društvo „Karpati“Lipovljani

pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH u suradnji s Veleposlanstvom

Ukrajine u RH, Općinom Lipovljani, Narodnom knjižnicom i čitaonicom Lipovljani, organizirali su 16. Središnju manifestaciju kulture Ukrajinaca Hrvatske.

Ovogodišnja manifestacija je održana od 9. do 11. lipnja u Lipovljanima i predstavila je  ukrajinsku kulturus ciljevima očuvanja i njegovanja običaja i tradicija Ukrajinaca. U okviru kulturnog  programa otvorena je izložba slika pod  nazivom „Sto dana herojskog otpora Ukrajinaca protiv brutalne agresije Rusije“.U nastavku programa, vođena je diskusija na temu „Ukrajinska  kultura u dijaspori u uvjetima rata u Ukrajini“.

Koncert kulturno-umjetničkog stvaralaštva udruga-članica Ukrajinske zajednice RH, na kojem je prikazano bogatstvo i ljepota ukrajinskog pjevačkog i plesnog kulturnog nasljeđa, bio je održan u Društvenom domu općine Lipovljani.

Molitvom za prestanak agresije te za konačni i pravedni mir u Ukrajini, koja je održana u grkokatoličkoj crkvi Bezgrešnog začeća svete Ane u Lipovljanima, završila je 16. Središnja manifestacija Ukrajinaca u Hrvatskoj. Nakon molitve položeno je cvijeće ispred spomenika velikanu ukrajinske književnosti Tarasu Ševčenku.

Manifestacije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)